Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за масло за 145 1.6 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за масло за 145 1.6 боксер

Здравейте, да попитам за 146 1.6 боксер каква СЕЛЕНИЯ да сипя и колко литра сабира.... също ако някои знае за Lancia kappa 2.4TDS пак за маслото

Колега кръщавай си темите смислено и подробно
    Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
    Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.

Позвай търсачката има писано по темата
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Да бе, секи път тва пишете ама незнам дали някой я ползва.Аз квото и да напиша по малко от 350 отговора не ми изкарва.Не е човешка просто тая търсачка!!!
      145, 1.6 I.E. Boxer
      Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
      Subaru Legacy 2.5

Comment

за боксера от 4.0 - 4,7 л.
        за капата 5.4 л.
        относно това какво масло да сложиш е вече въпрос на предпочитание.
        Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша

Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/

Comment

Първоначално публикувано от Kamen
          за капата 5.4 л.
          Моето боксерче пък събра 3.5 литра и застана на сретата
          Lexus Is200
          Honda CBR 600 F4i

Comment

Първоначално публикувано от J_I_V_K_O
            Първоначално публикувано от Kamen
            за капата 5.4 л.
            Моето боксерче пък събра 3.5 литра и застана на сретата
            Е толкова де,4л.са на максимума иначе няма проблем да я караш и със 20К,даже е препоръчително
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз вече 3 пъти съм наливал Тексако,нямам проблеми.Според мен дали Селения или квото и да е, няма значение,въпрос на предпочитание.
              145, 1.6 I.E. Boxer
              Subaru Legacy 2.5

Comment

то и аз скоро ще сменям тоест след праздниците де... до сега е карано с селения голд но мисля да пробвам ликуи молли с молибденова добавка което е 5w30 пълна синтетика преди имах форд ескорт XR3I и си погоряваше стабилно масло след доливането му по4ти спря да гори и звукът на мотора стана мек а и незнам ама мми се струва само 4е по4на и да върви пове4е след това .... та има ли някой наблюдения по въпросното масло как е при алфата ... цената му е по висока от на селенията и има защо, мисля че селенията май е полусинтетика или са бъркам
                Alfa Romeo 146 1,6 TS 97g 120 hps climatronik ,НЯМАМ ГАЗ НЯМА И ДА ИМА

Comment

.Според мен дали Селения или квото и да е, няма значение,въпрос на предпочитание
                  Не е баш така брато,ма като си изпатиш ще разбереш за какво иде реч

П.С.Защо не почнеш да си караш колата с М10Д а нали е се тая

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

На алфата и направих 7500 км. и на 8000 ще го сменям в момента е със Селения но незнам коя точно защото маистора дето ми сменява ремъците и ролките го смени но не погледнах коя селения е ....
                    Каква е разликата м/у 20k Gold и т.н. какво го дават по каталог за 1.6 боксер
                    Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
                    Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.

Comment

Първоначално публикувано от BIzZkIt4o
                      На алфата и направих 7500 км. и на 8000 ще го сменям в момента е със Селения но незнам коя точно защото маистора дето ми сменява ремъците и ролките го смени но не погледнах коя селения е ....
                      Каква е разликата м/у 20k Gold и т.н. какво го дават по каталог за 1.6 боксер
                      По каталог го дават Голд,но ако не ти харчи масло мотора,сипвай смело 20К Малко е по-скъпо но е с класи отгоре

Comment

На практика кое е най доброто за тая кола... ясно 4е ще кажете Селения голд ма ме интересува с кое би било най добре
                        Като визирам селения голд или 20к или каквото е там имам в предвид да не се правиме по големи католици от папата а искам да разбера с кое от предлаганите масла на нашият пазар ще е най добре ... пробег до следваща смяна и запазване на мотора.Където работя предлагаме ессо и мобил и валволин за ка4ество мога да говоря вединственно при мобила ессо и валволин при другата ми кола след 3000 км по4ва да премигва лампа на масло на празен ход при загрял мотор

Comment

Mury нямах предвид кво да е, имах предвид ква да е марка но да отговаря на вискозитет и т.н. сопред каталога,така че тогава няма проблеми.А тва че тук продават в БГ някви супер боклуци и понякога си купуваш направо олио от тенжера е друг въпрос.

П.С. имам позната,дето баща и има 2 S класи и Х5 и ги кара приста 4 година.Без проблеми.
                          145, 1.6 I.E. Boxer
                          Subaru Legacy 2.5

Comment

Първоначално публикувано от viper70
                            На практика кое е най доброто за тая кола... ясно 4е ще кажете Селения голд ма ме интересува с кое би било най добре
                            Като визирам селения голд или 20к или каквото е там имам в предвид да не се правиме по големи католици от папата а искам да разбера с кое от предлаганите масла на нашият пазар ще е най добре ... пробег до следваща смяна и запазване на мотора.Където работя предлагаме ессо и мобил и валволин за ка4ество мога да говоря вединственно при мобила ессо и валволин при другата ми кола след 3000 км по4ва да премигва лампа на масло на празен ход при загрял мотор
                            Seleniа го правят специално за Алфа ромео, защото алфите се водят по-спортни коли и понахарчват повечко малсо и Селенията е разработена точно за да намали този разход на масълце и да поддържа най-добре мотора
                            (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

ясно тогава в слу4ая ще предпо4ета ликуи молли МОС2 е направено именно поради тая цел горяши масло мотори и за намаляване на триенето пълна синтетика 5W30

Comment

Working...
                              X